Newsletter:

ustawienia

Melanko Sp. z o. o.

tel. 56 678 92 22-24
fax 56 678 92 21
Przysiek nr 56
87-134 Zławieś Wielka
marketing@melanko.pl
handel@melanko.pl

 

 

 

 

 

Posypki smakowe i panierki

POSYPKI SMAKOWE I PANIERKI

Flavoured_toppings_and_coatings.pdf

 

 

Posypki Smakowe

 

 

Prezentowane posypki smakowe spełniają dwie role:

  • nadają dodatkowego intensywnego smaku przypraw, a to wzbogaci smak potrawy
  • dodają niecodziennych walorów dekoracyjnych - uatrakcyjni to wygląd dania
  1. BEKONOWA BBQ (TM-653) - Smak łagodny wyrównany, aromatyczny, korzenno-paprykowy przechodzący w lekko palący. Polecana do szaszłyków i boczku.
  2. POSYPKA CZERWONA NO. 1 (TM-840) – Główna nuta celubowo-paprykowa, lekko słona. W strukturze proszek o barwie żółtej, pomarańczowej oraz czerwonej
  3. BOCZEK PIECZONY OSYPKA DEKORACYJNO-SMAKOWA (TM-840) - Nuta paprykowo-ziołowa, paląca z widocznymi fragmentami przypraw. Doskonała do boczku pieczonego.
  4. DEKORACYJNO-SMAKOWA, ŻEBERKA I KARKÓWKA (TM-850) - Żółto-pomarańczowo-czerwona. Smak cebulowo-paprykowy.
  5. KURCZAK PO AMERYKAŃSKU, PIECZENIE (TM-652) - Smak paprykowo-pomidorowy z posmakiem przypraw. Prawdziwy aromat kuchni amerykańskiej. Smak łagodny. Barwa pomarańczowo-żółta.
  6. PROWANSALSKA (TM-900) - Nuta eteryczna z przewagą ziół z obszaru Prowansji. Dostępna również w wersji bez dodatków jako Zioła Prowansalskie (TM)
  7. ROLADA Z BOCZKU BBQ (TM-650) - Proszek w kolorze zgaszonego pomarańczu. Smak aromatyczny, korzenno-paprykowy, przechodzący w lekko palący. Polecana do szaszłyków i boczku. 
  8. STAROPOLSKA PIECZYSTE (TM-901) - Aromatyczna, ziołowa nuta eteryczno-korzenna z dodatkiem majeranku i czosnku. Polecana do mięs czerwonych typu karkówka, boczek, schab oraz dziczyzny. Doskonale komponuje się z dodatkiem śliwki.
  9. ŚRÓDZIEMNOMORSKA DO DROBIU (TM-902) - Połączenie przypraw z rejonu Prowansji z subtelną nutą orientu. Synteza smaku i dekoracyjności w jednym. Polecana do mięs białych.
  10. ŚRÓDZIEMNOMORSKA DO DROBIU NA OSTRO (TM-902 M2) - Jak powyżej, wersja ostrzejsza.
  11. TOSKAŃSKA (TM-844) - Aromatyczna posypka lub dodatek smakowy do masła, farszów mięsnych, pieczeni i pasztetów. Z kawałkami papryki, czosnku i aromatycznych ziół.

Panierki

  1. PANIER SUCHY (TM-808) - Pomarańczowa trocinka na bazie bułki tartej i ekstraktu przypraw. Smak łagodny.
  2. PANIER SUCHY ZŁOCISTY NO. 1 (TM-809) - Pananier żółty na bazie bułki tartej i barwnika pozyskanego z kurkumy. Pozwala uzyskać słoneczny kolor wypiekanych produktów.